Kúpiť posilňovacie stroje – e-shop

Sprievodca výberom
strojov


Posilňovacie stroje  >  Cviky na brušné svaly

Cviky na brušné svaly

Brušné partie patrí medzi tie problémové. Ako na cvičenie na brucho? Máme pre vás rady od fitnes trénerov!

Posilňovanie brušných svalov patrí medzi najpoužívanejšie cviky pri domácom i profesionálnom cvičenia. Ako si vypracovať ploché, vyrysované brucho?

Odporúčame cvičenie brušných svalov ponechať na koniec tréningu, pretože brušné svaly zapájate do cvikov iných partií tela.

Nestarnúci skracovačky

Najpopulárnejší cvik na vypracovanie "dokonalého brucha" je skracovačky. Môžete ju cvičiť na fitness podložke, alebo posilňovaciu lavicu. Ležíte s pokrčenými nohami, chodidlá na podlahe, dlane máte za zátylkom. So začiatkom výdychu pomaly zdvíhajte hlavu a hrudník smerom ku kolenám. Až sa lopatky odlepí od podložky, krátko vydržte as nádychom sa pomaly vráťte do ľahu.

Tipy pre lepšiu skracovačky

  • skúste zdvihnúť chodidlá niekoľko centimetrov nad zem, posilníte aj spodné brušné partie
  • obtiažnosť skracovačky sa časom (s väčšou silou a svalovou hmotou) znižuje, opäť ju zvýšite použitím kladky, alebo iného závažia

V akých sériách cvičiť? Záleží na vašom pokroku. Začiatočníci by mali cvičiť 3x týždenne, 2 až 3 série po 10 až 15 opakovaniach. Odpočinok medzi sériami odporúčame 30 až 60 sekúnd.

Zdieľajte článok



Odporúčame posilňovacie stroje






Ďalšie novinky

Posilňovacie stroje na bicepsy

V poslednej dobe sú veľmi žiadané posilňovacie stroje zamerané na horné končatiny - napríklad posilňovač bicepsov, posilňovač prsných svalov a ramien, posilňovací stroj biceps/triceps, posilňovač ramien a ďalšie. Výborná je aj multifunkčná hrazda.

Ako na posilňovanie chrbta doma

Bolesti chrbta dnes trápia takmer celú populáciu vrátane detí. Sedenie v práci, škole, automobiloch, a potom doma pri počítačoch či na gaučoch pri televízii je naozaj rozsiahly negatívny jav. Nárazovo pomôžu maséri, ale účinnú kompenzáciu zaistí len cvičenie.

Posilovacie stroje na brucho

Posilňovaním brušných svalov docielite nielen plochého a vyrysovaného brucha, ale aj spevnenia celého tela, čím uľahčíte trupu pri otáčaní sa. Tiež lepšie ochránite vnútorné orgány a vylepšíte dýchanie. Špeciálne posilovacie stroje, ktoré si predstavíme, dokážu vytrénovať brucho v pomerne krátkom období.

všetky novinky