Kúpiť posilňovacie stroje – e-shop

Sprievodca výberom
strojov


Posilňovacie stroje  >  Ktoré posilňovacie stroje sú dobré na nohy?

Ktoré posilňovacie stroje sú dobré na nohy?

Posilňovacie stroje na nohy či pomôcky na posilnenie nôh a stehien patria k najviac žiadanému vybaveniu domácej posilňovne.

Radia sa k nim steppery, leg press, stroje na predkopávanie, zakopávanie i revolučná novinka - vibračný posilňovací stroj. S ním stačí cvičiť iba 10 minút denne a vaše nohy budú pevné a silné.

V rôznych cenových kategóriách si môžete vybrať priamo posilňovače nôh. Prečítajte si, ako ich hodnotia 4 užívateľky:

Pani Lenka: "Chcela som urobiť niečo pre seba a zdokonalenie svojej postavy. Ako podnikateľka nemám dostatok času navštevovať fitness centrá a cvičenie na tomto prístroji mi zaberie len 10 minút. Od prvého cvičenia som cítila účinky a už začínajú byť aj vidieť."

Pani Andrea: "Som s posilňovačom nôh veľmi spokojná. Môžem len odporučiť. Chvíľu trvá než sa človek, ktorý moc necvičí, na tomto stroji naučí cvičiť, ale výsledok stojí za to."

Pani Radka: "Keďže som po úraze, je to pre mňa ideálny doplnok na posilnenie ochabnutých svalov."

Pani Danka: "Skladný a ľahký posilňovací stroj. Plynulý pohyb vlastnou váhou je príjemný aj účinný."

Prečo je dôležité posilňovať nohy?

Nohy musia byť silné, pretože sú kľúčové pre správne držanie tela a využívajú sa prakticky pri každom pohybe. Cvičiť nohy musí každý, kto sa chce venovať posilňovaciemu tréningu, zmeniť tým vzhľad a vylepšiť funkčnosť svalov.

"Mať slabé nohy znamená mimo asymetrie postavy aj to, že nohy budú musieť za určitú dobu nosiť väčšiu váhu ako zvyčajne - tým, že sa priberá len na hornej polovici tela. Kolená a bedra budú zbytočne zaťažované," uvádzajú odborníci na webe Sportnutrition2.cz. Dopĺňajú, že silné a primerane "osvalené" nohy stabilizujú telo, tlmia nárazy a držia kĺby na správnom mieste, čím sa toľko neničia.

K posilňovaniu nôh tréneri odporúčajú drepy, výpady, zakopávanie a výpony, napr. na legpressu. Radia: "Ak to nepreženiete s váhami a po tréningu venujete potrebný čas šliapaniu na bicykli a strečingu, uvidíte, že sa pokroky v rozvoji nôh dostavia rýchlo."

Zdieľajte článok



Odporúčame posilňovacie stroje






Ďalšie novinky

Posilňovacie stroje na bicepsy

V poslednej dobe sú veľmi žiadané posilňovacie stroje zamerané na horné končatiny - napríklad posilňovač bicepsov, posilňovač prsných svalov a ramien, posilňovací stroj biceps/triceps, posilňovač ramien a ďalšie. Výborná je aj multifunkčná hrazda.

Ako na posilňovanie chrbta doma

Bolesti chrbta dnes trápia takmer celú populáciu vrátane detí. Sedenie v práci, škole, automobiloch, a potom doma pri počítačoch či na gaučoch pri televízii je naozaj rozsiahly negatívny jav. Nárazovo pomôžu maséri, ale účinnú kompenzáciu zaistí len cvičenie.

Posilovacie stroje na brucho

Posilňovaním brušných svalov docielite nielen plochého a vyrysovaného brucha, ale aj spevnenia celého tela, čím uľahčíte trupu pri otáčaní sa. Tiež lepšie ochránite vnútorné orgány a vylepšíte dýchanie. Špeciálne posilovacie stroje, ktoré si predstavíme, dokážu vytrénovať brucho v pomerne krátkom období.

všetky novinky