Kúpiť posilňovacie stroje – e-shop

Sprievodca výberom
strojov


Posilňovacie stroje  >  Cvičenie s posilovacím strojom - tipy a rady na posilovanie

Cvičenie s posilovacím strojom - tipy a rady na posilovanie

Správne posilňovanie je celkom veda. A ak si chcete vypracovať krásne svaly, držte sa niekoľkých základných pravidiel.

Asi už viete, že nestačí len kúpiť posilovací stroj, alebo skočiť do posilňovne a obsadiť posilňovaciu mašinu. Na vypracovanie skvelých svalov nepodceňujte užitočné rady od fitnes trénerov.

Tipy na cvičenie s posilňovacími strojmi, ktoré nesmiete podceniť

Znie to trošku nadnesene? Ale nie, vyskúšajte nasledujúce.

  • správne dýchajte - dýchanie, dýchanie, dýchanie! To počujete v posilňovni často. S výdychom sa dvíhate, s nádychom líha (u sklápačiek, a to isté platí aj u stroja)
  • cvičte pravidelne - necvičte každý deň, dajte si čas na regeneráciu
  • pred cvičením voľte strečing - je vhodné sa najskôr ľahko rozhýbať
  • brucho cvičte v malom rozpätí - nemusíte na posilňovaciu lavicu úplne líhať a zdvíhať sa až ku kolenám, stačí rozpätie 5-10 cm, kedy najviac cítite záber svalov
  • cvičte všetky brušné svaly - priečne i šikmé (vychylujte sa pri cvičení do strán)

Nezabudnite na jedálniček a životosprávu

Viete, čo zničí každé cvičenie? Nesprávna strava. Neprejedajte sa, jedzte pravidelne v menších dávkach. Obmedzte tuky, sladkosti, alhokol. Nefajčite. Však tieto rady poznáte moc dobre.

Okrem cvikov na brucho cvičte aj ďalšie partie tela. Skúste aj komplexné cvičenie tela, napr. jogu. Ak cvičíte doma, kúpte si fitness pomôcky, napríklad podložku na cvičenie.

Zdieľajte článok



Odporúčame posilňovacie stroje






Ďalšie novinky

Posilňovacie stroje na bicepsy

V poslednej dobe sú veľmi žiadané posilňovacie stroje zamerané na horné končatiny - napríklad posilňovač bicepsov, posilňovač prsných svalov a ramien, posilňovací stroj biceps/triceps, posilňovač ramien a ďalšie. Výborná je aj multifunkčná hrazda.

Ako na posilňovanie chrbta doma

Bolesti chrbta dnes trápia takmer celú populáciu vrátane detí. Sedenie v práci, škole, automobiloch, a potom doma pri počítačoch či na gaučoch pri televízii je naozaj rozsiahly negatívny jav. Nárazovo pomôžu maséri, ale účinnú kompenzáciu zaistí len cvičenie.

Posilovacie stroje na brucho

Posilňovaním brušných svalov docielite nielen plochého a vyrysovaného brucha, ale aj spevnenia celého tela, čím uľahčíte trupu pri otáčaní sa. Tiež lepšie ochránite vnútorné orgány a vylepšíte dýchanie. Špeciálne posilovacie stroje, ktoré si predstavíme, dokážu vytrénovať brucho v pomerne krátkom období.

všetky novinky