Kúpiť posilňovacie stroje – e-shop

Sprievodca výberom
strojov


Posilňovacie stroje  >  Vedci sa zhodli. Posilňovanie predlžuje život

Vedci sa zhodli. Posilňovanie predlžuje život

Dostatok pohybu je určujúci pre dĺžku života a jeho kvalitu. Zhodli sa na tom početné výskumy poslednej doby. Za najlepšiu fyzickú aktivitu pre seniorov považujú posilňovanie vhodne kombinované s aeróbnym cvičením. Zabraňuje totiž úbytkom svalovej hmoty, ktoré inak sprevádzajú proces starnutia.

Bohužiaľ lekári zatiaľ často seniorov od posilňovania skôr odrádzajú – odporúčajú im iba aeróbne cvičenie. Aj sami seniori sa mnohokrát po akútnom probléme „šetrí" niekoľko rokov, namiesto týždňov.

Po každej prekonanej chorobe je však nutné posilňovať, aby oslabené telo neodoberalo vlastné bielkoviny. V budúcnosti by potom bolo ešte viac zraniteľné.

Úspech posilňovania pre seniorov samozrejme závisí na primeranej záťaži a aktuálnom stave. Jeho hlavné prínosy sú:

  • Zachovanie svalovej hmoty
  • Prevencia osteoporózy (riedkych kostí)
  • Účinný boj proti obezite
  • Významné zníženie rizika pádov

Účinné posilňovanie pre všetky vekové kategórie ponúkajú moderné prístroje. Dobré je začať vo fitness centre a podľa rady trénera alebo konzultanta si potom zaobstarať vhodný posilňovací stroj na domáce použitie.

Zdieľajte článok



Odporúčame posilňovacie stroje






Ďalšie novinky

Posilňovacie stroje na bicepsy

V poslednej dobe sú veľmi žiadané posilňovacie stroje zamerané na horné končatiny - napríklad posilňovač bicepsov, posilňovač prsných svalov a ramien, posilňovací stroj biceps/triceps, posilňovač ramien a ďalšie. Výborná je aj multifunkčná hrazda.

Ako na posilňovanie chrbta doma

Bolesti chrbta dnes trápia takmer celú populáciu vrátane detí. Sedenie v práci, škole, automobiloch, a potom doma pri počítačoch či na gaučoch pri televízii je naozaj rozsiahly negatívny jav. Nárazovo pomôžu maséri, ale účinnú kompenzáciu zaistí len cvičenie.

Posilovacie stroje na brucho

Posilňovaním brušných svalov docielite nielen plochého a vyrysovaného brucha, ale aj spevnenia celého tela, čím uľahčíte trupu pri otáčaní sa. Tiež lepšie ochránite vnútorné orgány a vylepšíte dýchanie. Špeciálne posilovacie stroje, ktoré si predstavíme, dokážu vytrénovať brucho v pomerne krátkom období.

všetky novinky