Kúpiť posilňovacie stroje – e-shop

Sprievodca výberom
strojov


Posilňovacie stroje  >  Ako často cvičiť na posilňovacej lavici?

Ako často cvičiť na posilňovacej lavici?

Nákup posilňovacej pomôcky je jedna vec, a motivácia zacvičiť si nevyhnutne druhá. Cvičiť sa má v sériách, bez podvádzania, a potom si nechať čas na regeneráciu, pretože práve v tomto období rastú svaly.

Rozdiel je tiež v tom, ktoré partie chcete pomocou posilňovacej lavice cvičiť. Kým brušné svaly znesú každodennú záťaž, chrbtové posilňujte najviac čo druhý deň.

Frekvencia cvičenia podľa typu lavice:

  • brušná – denne, napr. ráno a večer
  • chrbtová, bench press – čo druhý deň (zaraďte jednodňový odpočinok po záťaži)
  • multifunkčná – striedajte po dňoch jednotlivé svalové skupiny

Každý sval potrebuje určitý čas na regeneráciu. Preto sa neodporúča používať lavicu ani iné posilňovacie stroje "po chvíľkach", ale plánovane. Cvičiť je nutné poriadne, v sériách a bez podvádzania.

3 × týždenne, ale poctivo!

Pri posilňovaní sa sval potrhá (za súčasného uvoľnenia kyseliny mliečnej), a potom nanovo vystaví. Keď tento proces narušíte nedisciplinovanosťou, budete zbytočne trpieť bolesťami a ďalšími zdravotnými problémami. Tréneri sa zhodujú, že pre absolútnu väčšinu populácie stačí poctivé posilňovanie 3× týždenne. Pri jeho dodržiavaní zaznamenáte pokrok čoskoro.

Určitú prevenciu pretiahnutia sa pri cvičení predstavujú bandáže a ortézy, ktorým sa venujeme na samostatnom webe.

 

Zdieľajte článok



Odporúčame posilňovacie stroje






Ďalšie novinky

Posilňovacie stroje na bicepsy

V poslednej dobe sú veľmi žiadané posilňovacie stroje zamerané na horné končatiny - napríklad posilňovač bicepsov, posilňovač prsných svalov a ramien, posilňovací stroj biceps/triceps, posilňovač ramien a ďalšie. Výborná je aj multifunkčná hrazda.

Ako na posilňovanie chrbta doma

Bolesti chrbta dnes trápia takmer celú populáciu vrátane detí. Sedenie v práci, škole, automobiloch, a potom doma pri počítačoch či na gaučoch pri televízii je naozaj rozsiahly negatívny jav. Nárazovo pomôžu maséri, ale účinnú kompenzáciu zaistí len cvičenie.

Posilovacie stroje na brucho

Posilňovaním brušných svalov docielite nielen plochého a vyrysovaného brucha, ale aj spevnenia celého tela, čím uľahčíte trupu pri otáčaní sa. Tiež lepšie ochránite vnútorné orgány a vylepšíte dýchanie. Špeciálne posilovacie stroje, ktoré si predstavíme, dokážu vytrénovať brucho v pomerne krátkom období.

všetky novinky